Ontdek de waanzinnige mountainbikeroutes rondom Nijmegen!

Bekijk hieronder de vier mtb routes in het Rijk van Nijmegen. Op termijn zullen de routes ieder afzonderlijk een eigen pagina krijgen met gedetailleerde informatie, foto's en handige tips & tricks.

Omdat de routes regelmatig veranderen, is het verstandig om altijd even op de officiële website van MTB Rijk van Nijmegen te kijken voor de meest recente versies. De laatste updates hieronder dateren van: 28 december 2022.

Een mountainbike huren

Heb je zelf geen mountainbike en wil je toch komen genieten van de prachtige routes in het Rijk van Nijmegen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie over het huren van een mountainbike in en rondom Nijmegen.

 

TREK Nijmegen [🟥]

Dé officiële route van Nijmegen. Binnen 15 minuten te bereiken vanuit het stadscentrum en alom beschouwd als één van de meest uitdagende mountainbikeroutes in Nederland. Hoogtepunt is de 'Dubbele Looie Piep', een adembenemende afdaling met tal van switchbacks en meerdere kuipbochten.

Afstand: 14.3 kilometer
Hoogtemeters: 342
Kleur pijlen: rood
Meer / actuele info: Klik hier
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld / gevorderd

Shimano Groesbeek [🟪]

Deze route kenmerkt zich onder meer door het zogeheten 'Traumapad', een technisch uitdagende afdaling die zijn naam dankt aan de fysieke én geestelijke trauma's die je kunt oplopen. Geintje natuurlijk, maar uitdagend is-ie wel! Ook de route met de meeste hoogtemeters.

Afstand: 17.3 kilometer
Hoogtemeters: 440
Kleur pijlen: paars
Meer / actuele info: Klik hier
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld / gevorderd


Giant Mook [🟦]

Op papier iets minder technisch dan Nijmegen en Groesbeek, maar met de mogelijke toevoeging van een afdaling door het Bikepark én het nieuwe (en zeer technische) gedeelte achter de Mookerheide wagen we dat te betwijfelen. Misschien wel de meest afwisselende route in het Rijk van Nijmegen.

Let op: vanwege houtkap door Staatsbosbeheer is momenteel een omleiding actief op deze route. (december 2022)

Afstand: 17.9 kilometer
Hoogtemeters: 336
Kleur pijlen: blauw
Meer / actuele info: Klik hier
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld / gevorderd


Malden [🟩]

Zit je nog niet zo lang op de mountainbike en wil je lekker door de bossen crossen zonder je al te druk te maken over kuipbochten, technische afdalingen of lastige switchbacks? Dan is de vriendelijke groene route precies wat je zoekt! Deze route is ook uitstekend te rijden als opwarmertje.

Afstand: 9.8 kilometer
Hoogtemeters: 40
Kleur pijlen: groen
Meer / actuele info: Klik hier
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk / beginner