Bergstrasse

KlimmetjesDuitsland ➜ Bergstrasse

Klim 'Bergstrasse'

NimmaKlimScore (NKS): Middelzware klim


Kort, hard en slopend. De Bergstrasse in het Duitse Schottheide is nog geen 500 meter lang, maar doet zijn naam eer aan. Oké, die ‘berg’ is dan misschien maar 44 meter hoog, zelden komt iemand hier fris boven.

De Bergstrasse van bovenaf gezien

De Bergstrasse van bovenaf gezien

Als je linksaf draait vanaf de doorgaande weg (Kuhstrasse) in het mini-dorpje Schottheide, zie je in één oogopslag wat je te wachten staat. Je kunt het bovenste punt al bijna zien liggen, ware het niet dat de weg bovenaan nog een heel klein stukje afbuigt naar rechts. Je ziet dus ook meteen hoe steil deze Bergstrasse is.


Het hoogteprofiel van deze klim vertekent dan ook enigszins. Niet dat die 8% stijging in de grafiek kattenpis is, maar er zit wel een ‘maar’ aan. Dit is namelijk de gemiddelde stijging over 100 meter en dat is precies waarom deze klim niet eenvoudig in een grafiek te vangen is. Het verloop is namelijk zeer grillig en sommige stukjes komen met gemak boven de 12%.


Hoogteprofiel van deze klim

Het hoogteprofiel van deze klim

Met name als je de helft van de klim bent gepasseerd zal je de beentjes gaan voelen. En zéker als je er het maximale uit probeert te persen. En laten we eerlijk zijn: dat ligt wel voor de hand. Juist omdat je vanaf beneden al zo goed kunt zien waar je heen moet, nodigt de Bergstrasse uit tot een forse inspanning. Ons advies: houd nog iets over voor de laatste 150 à 200 meter.


Eenmaal bovenaan het rechte stuk van de klim buigt de weg als gezegd nog heel even naar rechts. Je bent dus nog niet boven en moet nog een meter of 50 doortrappen. Niet iets om je erg druk om te maken, maar je kunt erop rekenen dat de voorgaande 400 meter je niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Als je tenminste een beetje je best hebt gedaan 😉.


Klimstart, -eind en -hoogteprofiel via Komoot.com

Als je eenmaal op het hoogste punt bent aanbeland is het tijd om op adem te komen. Je kunt vanaf nu rustig dalen in de richting van Frasselt, dat prachtig ligt verscholen tussen het Duitse heuvelland. Ben je bezig met het kweken van superdijen? Draai dan om voor een tweede poging op deze Schottheider Mortirolo. Viel Glück!


Deel dit klimmetje!

Waar?

Start in: Schottheide (D)
Eindigt in: Schottheide (D)

Deze klim in cijfers:

Lengte: 430 meter
Starthoogte: 22 meter
Hoogte top: 44 meter
Aantal hoogtemeters: 22 meter
Gemiddelde stijging: 5.2%
Steilste gedeelte (over 300m): 6.9%

Deze klim op Strava* :

King of the Mountain (KOM):
Theo Ebben in 36 seconden

Queen of the Mountain (QOM):
Elske Lenis in 46 seconden

Verkeer & wegdek:

Verkeersdrukte: vrijwel geen verkeer
Staat van wegdek: prima, weg loopt langs woningen

Routes met deze klim:


* = De lengte en statistieken op Strava kunnen iets afwijken van de statistieken op deze website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *