Durf je Waal

Behoefte aan een herstelritje of een uurtje keuvelen met je fietsvrienden of -vriendinnen? Dan is dit ontspannen tochtje langs de Waal precies wat je zoekt. Bij de Tacitusbrug bij Ewijk moet je even omhoog, maar verder is dit rondje zo plat als een pannenkoek!

Afstand: 27.7 kilometer
Hoogtemeters: 80
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Geven en zweven

In deze route maak je kennis met het heuvelland ten zuidoosten van Nijmegen. Je vliegt op en neer op de Zevenheuvelenweg, trotseert de onbekendere Zevendalseweg en topt je rondje af met guursteile kuitenbijters als de Vogelsang en de Beekmansdalseweg. Succes!

Afstand: 53.4 kilometer
Hoogtemeters: 460
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Kleefs Geklauter

Kun je alle klimmetjes in de directe omgeving van Nijmegen wel dromen, of wil je eens wat anders? Deze route leidt je naar de onbekendere klimmetjes net over de grens in Duitsland.

Afstand: 66 kilometer
Hoogtemeters: 603
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Klimtraining

In 36 kilometer meer dan 500 hoogtemeters maken? Dat kan met deze route, die je over alle klimmetjes op de Nijmeegse stuwwal voert. Bereid je wel goed voor, want dit gaat pijn doen!

Afstand: 36.5 kilometer
Hoogtemeters: 511
Moeilijkheidsgraad: Zwaar

Maas & Waal

In deze route volg je twee van Nederlands grootste en bekendste rivieren langs oude stadjes, kastelen en natuurlijk heel veel water. Hier weinig hoogtemeters, dus een genot voor de echte hardrijder!

Afstand: 66 kilometer
Hoogtemeters: 160
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Naar de Duffelt

Deze route start in de Ooijpolder en voert je via de dijk de grens over, zo Duitsland in en uiteindelijk weer terug naar de Waalkade. De eerste 20 kilometer zijn vlak, daarna gaat het op en af. Perfect voor wie rustig wil beginnen, maar toch wat leuke en minder bekende klimmetjes wil meepakken.

Afstand: 49.3 kilometer
Hoogtemeters: 240
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Niet te Posbang

In deze route verlaat je Nijmegen om de prachtige omgeving van Arnhem te verkennen. Vloeken in de kerk? Misschien, maar daar laten we ons niet door weerhouden! De Posbank is namelijk zonder twijfel een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Afstand: 104 kilometer
Hoogtemeters: 630
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld zware rit

Nijmegens Heftigste

In deze best of zetten we alle hoogtepunten in het Rijk van Nijmegen voor je achter elkaar. Je zal diep moeten gaan om de vele kuitenbijters succesvol te overleven, maar eenmaal boven op de Grote Markt in het centrum van de stad kan het grote nagenieten beginnen. Succes!

Afstand: 117 kilometer
Hoogtemeters: 1.234
Moeilijkheidsgraad: Zware rit

Rondje om de stad (Best Of)

In 80 kilometer maak je kennis met al het fraais dat het Rijk van Nijmegen te bieden heeft. Van lastige klimmetjes tot uitgestrekt polderland, van dichte bossen tot glooiende heides. De ideale route voor wie wel een beetje de hoogte in wil, maar ook uitstekende uit de voeten kan op het vlakkere asfalt.

Afstand: 79,7 kilometer
Hoogtemeters: 440
Moeilijkheidsgraad: Gemiddelde rit