Fietsroute: Kleefs Geklauter

Fietsroute 'Kleefs Geklauter'

Moeilijkheidsgraad: Moeilijkheidsgraad: gemiddeld


Rondom het stadscentrum van Nijmegen vind je tal van uitdagende wegen om je klimcapaciteiten grondig te testen. Maar wie hoogtemeters wil maken in de regio, kan ook iets verder naar het oosten fietsen. Rondom Kleef, net over de grens in Duitsland, vind je namelijk ook een fors aantal lastige klimmetjes.

Algemene route-info en hoogteprofiel via Komoot.com:

Je krijgt in deze route 22 kilometer aanlooptijd om de benen warm te draaien. In de Ooijpolder rijd je onder meer door Persingen, dat te boek staat als het kleinste kerkdorpje van Nederland. Vervolgens buig je af naar de Kerkdijk, waarna je bij de Thornsche Molen de grens met Duitsland oversteekt. Ben je nog niet helemaal scherp, dan is dit een mooie gelegenheid om nog even wat cafeïne te tanken.


Hoogteprofiel van deze route

Het hoogteprofiel van deze route (via ridewithgps.com)

Het blijft hierna nog even vlak, tot de oversteek van de drukke Kranenburger Strasse in Donsbrüggen. Hier ligt de eerste klim van de dag op je te wachten: de Heidestrasse. Dat is het officieuze startpunt van een grillig parcours, over meerdere kuitbijters in de regio Kleef, of Kleve op z'n Duits. Met name de Geldenberg, een klim die recht door het Reichswald loopt, is een niet te onderschatten horde.

Beelden van deze route

Uiteindelijk keer je via Frasselt en omgeving terug in Groesbeek. Je beklimt onder meer de Brandenberg, waar je op de 'top' omdraait, omdat je anders via een onverhard bospad terug moet keren op de openbare weg. Let dus even goed op. Dan volgt nog een heerlijk toetje: de (volledige) Zevenheuvelenweg, dus met start vanuit het dorp, de Kwakkenberg én een rondje langs de Sint Maartenskliniek.

Aan het eind van de rit staat de teller als het goed is op zo'n 600 hoogtemeters - net wat meer dan Komoot aangeeft. Daarmee is Kleefs Geklauter een uitstekende route ter voorbereiding op een heuvel- of bergachtige fietsvakantie in het buitenland, of een uitstekend rondje om even lekker aan de omvang van de kuiten te werken!


Deel deze route!

Algemene stats

Afstand: 66 kilometer
Hoogtemeters: 603 meter
Tijdsduur bij 25 km/u gemiddeld: 2 uur en 38 minuten

Kenmerken - wat ga je zien?

  • Dijken
  • Dorpjes
  • Weilanden
  • Heuvelland

Wegtypen

17.9 kilometer fietspad / wandelpad, 48.7 kilometer doorgaande weg of straat, < 100 meter provinciale weg.

Type ondergrond

62.5 kilometer van deze route is geasfalteerd of verhard, 3.1 kilometer bestaat uit rode klinkertjes of kasseien, 387 meter is onverhard (gravel).

Koffiestops

De Thornsche Molen (na 9,3 kilometer)
Café Eten en Drinken (na 51,5 kilometer)
Tante Koosje (na 62,1 kilometer)

Download deze route

Gebruik de rechtermuisknop en kies voor 'Bestand/link opslaan als...'

ROUTE: Kleefs_Geklauter [.TCX] [.GPX] [.KML]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *