Oude Kleefsebaan

Klimmetjes ➜ Nederland ➜ Overig ➜ Oude Kleefsebaan

Klim 'Oude Kleefsebaan'

NimmaKlimScore (NKS): Gemiddelde score


De Oude Kleefsebaan (OKB) is de langste klim die je in het Rijk van Nijmegen gaat tegenkomen. Vanaf de voet, min of meer op de grens met Duitsland, tot aan de top in Berg en Dal ben je een goeie 2,5 kilometer onderweg. Echt zwaar is de OKB nergens, maar in de laatste kilometer kunnen de klimmers onder ons toch nog even hun specialiteit van stal halen.

Bekijk onze video van de Oude Kleefsebaan

De Oude Kleefsebaan is in tegenstelling tot de meeste andere klimmetjes rondom Nijmegen, een vrij drukke, doorgaande weg. De weg is breed en het wegdek uitstekend, maar zo af en toe is het wel oppassen geblazen. Met name in de laatste 1000 meter, als het zicht afneemt en auto’s (en fietsers) zich in tegenovergestelde richting naar beneden smijten.

Hoogteprofiel van deze klim

Het hoogteprofiel van deze klim

Het beginstuk is min of meer vals plat. Het steilste strookje binnen de eerste 1,5 kilometer is 5 procent, maar voor de rest komt het hellingspercentage nergens boven de 3 procent. Het gaat dus echt om het laatste deel, dat begint als je aan je rechterzijde de parkeerplaats voor de Duivelsberg bent gepasseerd. Het bord waarop staat aangegeven dat je nog 1,1 kilometer te gaan hebt, markeert het lastigere deel van de klim.


Dit is ook meteen het mooiste stukje van de Oude Kleefsebaan. De weg wordt vanaf dit punt smaller en de omgeving wordt groener. Het stijgingspercentage komt vanaf dit punt niet meer onder de 5 procent, met stukjes die oplopen tot 6, 7 en zelfs heel even 8 procent. Opnieuw: niks om bang van te worden, maar hΓ©, vlak is anders. Kom daar maar eens om in Flevoland. Ha!


Klimstart, -eind en -hoogteprofiel via Komoot.com

Het eindpunt is duidelijk gemarkeerd door middel van het niet te missen plaatsnaambordje, terwijl aan de linkerkant van de weg Park Tivoli opduikt. Ben je, ondanks de vriendelijke aard van de OKB, he-le-maal gesloopt? Zet je fietsje dan rechts in de stalling bij pannenkoekhuis De Heksendans, strompel het terras op en laat je eens goed in de watten leggen. Eet smakelijk!


Deel dit klimmetje!

Waar?

Start in: Wyler
Eindigt in: Berg en Dal


Deze klim in cijfers*:

Lengte: 2.450 meter
Starthoogte: 17 meter
Hoogte top: 90 meter
Aantal hoogtemeters: 73 meter
Gemiddelde stijging: 3.0%
Steilste gedeelte (over 300m): 5.1%


Deze klim op Strava** :

King of the Mountain (KOM):
Florian Smits in 2 minuten en 55 seconden

Queen of the Mountain (QOM):
Sanne Van Heel in 3 minuten en 9 seconden


Verkeer & wegdek:

Verkeersdrukte: druk
Staat van wegdek: uitstekend


Routes met deze klim:


* = Gegevens zijn afkomstig van heuvelsfietsen.nl
** = De lengte en statistieken op Strava kunnen iets afwijken van de statistieken op deze website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *