Beekmansdalseweg

Klimmetjes ➜ Nederland ➜ Zwaar ➜ Beekmansdalseweg

Klim 'Beekmansdalseweg'

NimmaKlimScore (NKS): Zware klim


400 meter, meer is het niet. Toch kun je jezelf op de Beekmansdalseweg een ongeluk rijden. Dankzij de gemiddelde stijging van dik 10 procent behoort dit klimmetje zelfs tot de lastigste in de gehele regio. Ook fijn: deze klim is eenvoudig en snel vanuit het stadshart te bereiken.

Bekijk onze video van de Beekmansdalseweg

De Beekmansdalseweg is namelijk, van alle weggetjes die over de Nijmeegse stuwwal omhoog lopen, het dichtst bij de stad gesitueerd en bevindt zich op het grensgebied tussen Nijmegen en het dorpje Ubbergen. Automobilisten gebruiken dit smalle en goed beschutte geasfalteerde pad – want meer is het eigenlijk niet – om snel vanaf beneden in Nijmegen-Oost te komen. De ‘top’ van deze klim ligt dus gewoon binnen de stadsgrenzen.

Hoogteprofiel van deze klim

Het hoogteprofiel van deze klim

Voor niet-Nijmegenaren kan het de eerste keer lastig zijn om de Beekmansdalseweg te vinden. Vanaf de Ubbergseweg, ongeveer ter hoogte van het Total-tankstation, loopt de ietwat verscholen weg ineens loodrecht omhoog. Lekker op gang komen is er dan ook niet bij: om de scherpe bocht naar links of rechts te kunnen nemen zal je in de remmen moeten, waardoor je eigenlijk uit stilstand aan de klim begint.


En dan is het ook meteen flink aanpoten. Je krijgt namelijk vanaf meter 1 een stijgingspercentage van 10 procent voor je kiezen. Alleen het gedeelte tussen de 200 en de 300 meter is íets vlakker, maar veel scheelt het niet. Het moge dan ook duidelijk zijn dat niet de lengte, maar vooral de aanloop en de steilte dit klimmetje zo’n lastig ding maken.


Klimstart, -eind en -hoogteprofiel via Komoot.com

Als je zo’n driekwart van de klim achteloos hebt weggepoetst en je voelt je helemaal het klimgeitje, maak dan toch je borst nog maar even nat voor de grand finale. Of nou ja, grand - voor de finale dan. De steilste 100 meter vind je namelijk bovenaan. Dit laatste strookje oplopend asfalt gaat officieel tot net iets boven de 11 procent, al laten de cijfers van bijvoorbeeld Strava zien dat je zelfs de 16 à 17 procent aantikt.


Eenmaal boven mag je even rustig uithijgen en eventueel snel terug naar de stad. Als je rechtsaf slaat ben je binnen een minuut of 5 weer in het centrum van Nijmegen. Mede hierdoor is de Beekmansdalseweg ook populair bij Nijmegenaren die even snel vanuit huis een korte klim- en intervaltraining willen doen.


Deel dit klimmetje!

Waar?

Start in: Ubbergen
Eindigt in: Nijmegen


Deze klim in cijfers*:

Lengte: 400 meter
Starthoogte: 12 meter
Hoogte top: 53 meter
Aantal hoogtemeters: 41 meter
Gemiddelde stijging: 10%
Steilste gedeelte (over 300m): 10.3%


Deze klim op Strava** :

King of the Mountain (KOM):
Rick Meurders in 43 seconden

Queen of the Mountain (QOM):
Femke de Zee in 58 seconden


Verkeer & wegdek:

Verkeersdrukte: rustig, af en toe een auto
Staat van wegdek: goed, aantal kleine verkeersdrempels


Routes met deze klim:


* = Gegevens zijn afkomstig van heuvelsfietsen.nl
** = De lengte en statistieken op Strava kunnen iets afwijken van de statistieken op deze website

1 Comment

  1. LePaul schreef:

    Oef, hier me gister goed in vergist! Zeker omdat geen vaart word meegenomen door de scherpe bocht die je moet maken. En al bij al toch ook wel stijl, gellukkig niet zo lang!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *