Ubbergse Holleweg

KlimmetjesNederlandZwaar ➜ Ubbergse Holleweg

Klim 'Ubbergse Holleweg'

NimmaKlimScore (NKS): Gemiddelde score


De Ubbergse Holleweg is niet te verwarren met zijn bijna-naamgenoot twee kilometer verderop in Beek. In tegenstelling tot die klim, de Oude Holleweg, is de Ubbergse variant echter iets minder lastig. Dat gezegd hebbende: de Ubbergse Holleweg is met een lengte van 730 meter en een gemiddelde stijging van ruim 7 procent nog steeds bepaald geen sinecure.

Bekijk onze video van de Ubbergse Holleweg

De oprit van de klim ligt verscholen tussen twee statige panden aan de fraaie Rijksstraatweg in Ubbergen. Als je aan komt rijden vanuit oostelijke of westelijke richting is het dus even goed opletten. De lantaarnpaal met het naambordje wijst je de weg. Meteen bij aanvang is het wattages leveren, want je krijgt het in de beginmeters niet cadeau. Dus hup, terug naar het kleine blad!

Hoogteprofiel van deze klim

Het hoogteprofiel van deze klim

De eerste 100 meter à 7 procent gemiddeld zijn ook nog eens de meest eenvoudige die je voor de wielen krijgt. De weg wordt daarna steeds steiler - met stukjes tot ruim boven de 12 procent - en zal het uiterste vergen van je inner puncheur. Groot voordeel is dat de Ubbergse Holleweg bijzonder verkeersluw is. Auto’s kom je sporadische tegen en medefietsers zijn een uitzondering. Alleen op mooie zomerse (weekend)dagen zul je de weg moeten delen met anderen.


Je hebt dus alle rust om je op de klim te concentreren, of te genieten van de omgeving. Want naast lastig, is de Ubbergse Holleweg ook een van de fraaiste weggetjes die over de Nijmeegse stuwwal omhoogloopt. Met een beetje verbeelding waan je je in een groene tunnel, waarin je langzaam maar zeker naar boven glijdt. Kan dat eigenlijk, naar boven glijden? Wij denken van wel.


Klimstart, -eind en -hoogteprofiel via Komoot.com

Maar voor je het hoogste punt hebt bereikt, zal je nog wel even gas moeten geven. Na zo’n 500 meter buigt de weg lichtjes af naar rechts, waarna het steilste gedeelte van de beklimming begint. Verraderlijk zijn met name de pakweg 100 slotmeters – hier tik je doodleuk een stijgingspercentage van een goeie 10 procent aan. Nuilen!


Zet je dus nog één keer schrap en laat je niet kennen. Vertel jezelf eens even goed wie hier de baas is – jij. Sleep jezelf over de ongelijk met overdwarse klinkertjes ingelegde drempel heen en laat daarna de teugels vieren. Wil je toch nog verder? Neem dan meteen bovenaan (waar de klinkers ophouden) de weg naar links en trap nog even door voor een ‘rondje Sint Maartenskliniek’. Het eerste gedeelte van deze mini-klim is steil, maar je eindigt met een heerlijke, zij het korte afdaling. Uiteindelijk kom je dan weer uit bovenaan de Ubberse Holleweg. Missie geslaagd!


Deel dit klimmetje!

Waar?

Start in: Ubbergen
Eindigt in: Nijmegen

Deze klim in cijfers*:

Lengte: 730 meter
Starthoogte: 7 meter
Hoogte top: 63 meter
Aantal hoogtemeters: 56 meter
Gemiddelde stijging: 7%
Steilste gedeelte (over 300m): 8.7%

Deze klim op Strava** :

King of the Mountain (KOM):
Jasper Linnartz in 1 minuut en 3 seconden

Queen of the Mountain (QOM):
Femke de Vries in 1 minuut en 26 seconden

Verkeer & wegdek:

Verkeersdrukte: zeer rustig
Staat van wegdek: klinkertjes, laatste deel zeer ongelijkmatig

Routes met deze klim:


* = Gegevens zijn afkomstig van heuvelsfietsen.nl
** = De lengte en statistieken op Strava kunnen iets afwijken van de statistieken op deze website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *