Fietsroute: Niet te Posbang

Fietsroute 'Niet te Posbang'

Moeilijkheidsgraad: Moeilijkheidsgraad: gemiddeld


In deze route sturen we je vanuit Nijmegen richting het land der Arnhemmers, broederstad ten noorden van de Waal en de Rijn, die het in het Nijmeegse nogal eens moet ontgelden. Onzin natuurlijk – we laten ons toch geen prachtige fietstocht door de neus boren vanwege een beetje zogenaamde animositeit? 😘

Algemene route-info en hoogteprofiel via Komoot.com:

De eerste vraag: waarom vanuit Nijmegen naar Arnhem en zelfs nog iets verder? Heel simpel: de Posbank behoort tot de mooiste natuurgebieden van Nederland en is vanuit Nijmegen snel te bereiken. Je hebt er vanaf de Waalkade in Nijmegen wel een aanloopje van 25 kilometer voor nodig, via het snelfietspad tussen de twee steden. Zie dat maar als een goede manier om de beentjes alvast warm te draaien.


Hoogteprofiel van deze route

Het hoogteprofiel van deze route (via ridewithgps.com)

Na een (klein) uurtje fietsen ben je in Rozendaal, waar de pret begint. Je schiet via de oplopende Beekhuizenseweg het prachtige Nationaal Park Veluwezoom in, waar de eerste klimmetjes van de route op je liggen te wachten. Je fietst langs de Emmapiramide en beklimt de fabelachtige, schaduwrijke Zijpenberg, die je met zijn haarspeldbochten het gevoel geeft dat je in het buitenland bent.

Beelden van deze route

Eenmaal boven slinger je over de prachtige heide. Bij helder weer kun je vanaf hier tientallen kilometers in de verte kijken en zelfs – jazeker! – Nijmegen zien liggen 😍. De route voert je vervolgens via alle ter zake doende klimmetjes op de Posbank en de bijna sprookjesachtige Burgemeester Bloemersweg in de richting van Eerbeek. Vanaf hier rijd je recht over de Veluwezoom terug in de richting van Arnhem.


Uiteindelijk kom je weer uit op het comfortabele RijnWaalpad, waar je nog zo’n 20 kilometer hebt om uit te fietsen en de beste klimmers van de dag mogen opscheppen over hun geweldige prestaties. Eenmaal terug in Nijmegen kan daarna het grote nagenieten/naborrelen/tafelen beginnen.


Deel deze route!

Algemene stats

Afstand: 104 kilometer
Hoogtemeters: 630 meter
Tijdsduur bij 25 km/u gemiddeld: 4 uur en 9 minuten

Kenmerken - wat ga je zien?

  • Rivieren
  • Steden
  • Heide
  • Heuvelland

Wegtypen

59.7 kilometer fietspad / wandelpad, 43.86 kilometer doorgaande weg of straat, 171 meter provinciale weg.

Type ondergrond

101.3 kilometer van deze route is geasfalteerd of verhard, 2.47 kilometer bestaat uit rode klinkertjes of kasseien.

Koffiestops

Paviljoen De Posbank (na 32,4 kilometer)
De Heideroos (na 62,4 kilometer)
Den Strooper (na 78,1 kilometer)
Moeke Nijmegen (na 98,1 kilometer)

Download deze route

Gebruik de rechtermuisknop en kies voor 'Bestand/link opslaan als...'

ROUTE: Niet_te_Posbang [.TCX] [.GPX] [.KML]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *